FilistinHaberlerOrtadoğu

Atallah Hanna: Yapılmak istenilen yahudileştirme planlarına karşı duracağız

Rum Ortadoks Başpiskoposu Atallah Hanna, Kudüs şehrinin düşüp işgal edildiği 5 Haziran 1967 yılının kendileri için hüzün ifade ettiğini belirterek, işgal rejiminin Kudüs şehrinde Filistin medeniyetini hedef alan bütün plan ve projelerine karşı durduklarını söyledi.

Kudüs şehrinin düşüp işgal edilişinin yıldönümü münasebetiyle basın açıklaması yapan Hanna, işgal rejiminin bütün plan ve projelerine rağmen kendilerinin Kudüs’te, Kudüs’ün de kalplerinde yer almaya devam edeceğini ifade etti.

Hanna, sözlerin şöyle sürdürdü: “İşgale karşı tutumumuzu dün sürdürdüğümüz gibi bugün de sürdürüyoruz. Hristiyanlar ve Müslümanlar olarak şehrimizi ve kutsal mekânlarımızı bütün baskılara ve zulümlere rağmen savunmaya devam edeceğiz. Güzel Kudüsümüz bütün ihtişamıyla, kiliseleri ve camileriyle, Hıristiyanları ve Müslümanları kucaklamaya devam edecektir. Nekse’nin yıldönümünde özgürlük ve bağımsızlık için bir bütün olarak mücadele etmeye devam etme sözümüzü yineliyoruz.”

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.