
Ayetullah Şehristani: Bu son isyanlar hiçbir şekilde halk tarafından değil, bunlar nereden geldikleri ve hangi düşman tarafından yönetildiği bilmeyen bir grup hayduttur.
Kadın İlim Havzaları Müdürü Hüccetü’l-İslam vel-Müslimin Fazıl ve beraberindeki heyet, Ayetullah Şehristani’yi makamında ziyaret ederek bir görüşme yaptılar.
Bu toplantıda Ayetullah Şehristani, Kadın İlim Havzalarının toplumun kızları ve kadınları ile etkileşimindeki önemi ve konumu hakkında konuşarak şunları söyledi: Bugün sadece petrol ve gaz bu ülkenin sermayeleri değildir. Kızlarımız ve erkek çocuklarımız da dahil olmak üzere genç nesil, gerçekte bu ülkenin asıl sermayeleridir.
“Genç nesil için yeterince kültürel ve dini çalışma yapmadığımızı hepimiz kabul etmek zorundayız. İslam Devrimi’nin üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen, birçok dini öğreti yeterince açıklanamadı ki Kadın ilim havzalarının bu alandaki rolü oldukça önemlidir.
Ayetullah Uzma Sistani’nin temsilcisi sözlerine şöyle devam etti: Bugün gerçekten Kadın İlim Havzalarının oldukça önemli rolü vardır; aynı zamanda çok zor bir rol oynuyor; Kız talebeler, toplumun kız çocukları ve kadınları ile iyi etkileşim kurabilir ve onları saf İslami öğretilerle tanıştırabilirler. Çünkü düşmanlar, gençliğimize ve özellikle toplumunun kız çocuklarına küçük yaşlarda komplo kuruyorlar.
Ayetullah Şehristani, düşman medyasının yeni nesil arasında şüphe atmasının rolünü önemli görerek şunları vurguladı: Düşmanlar plan ve proje çizmekle meşgul ve sürekli çalışıyor. Bizler de bu savaşta çabalarımızı ikiye katlayıp İslam ve devrim düşmanlarının komplolarına teslim olmamalıyız.
Ayetullah Şehristani sözlerine şöyle devam etti: Kadın İlim Havzaları görevlileri kalpleri ve ruhları ile program yapsınlar ve elbette Allah’ın vaatlerini ve yardımlarını da dikkate almaları ve bilmeleri gerekir ki, bu önemli ve mübarek yolda karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen, Allah’ın mükâfatı da olacaktır.
Ayetullah Uzma Sistani’nin temsilcisi konuşmasının sonunda son zamanlarda yaşanan ayaklanmalara dikkat çekerek şunları kaydetti: Bu son isyanlar hiçbir şekilde halk tarafından değil, bunlar nereden geldikleri ve hangi düşman tarafından yönetildiği bilmeyen bir grup hayduttur.
