Asyaİran

Azerbaycan Cumhuriyeti askeri heyeti İran ordusu askeri akademisini ziyaret etti

Azerbaycan Cumhuriyeti askeri heyeti, İran İslam Cumhuriyeti Ordusu Kurmay ve Komuta Akademisinin (DAFOS) muhtelif bölümlerini ziyaret etti.

DAFOS Komutanı General Hüseyin Velivend ile Azeri askeri heyet başkanı Rahim Caferov arasında bugün Tahran’da gerçekleşen görüşmede sözkonusu üniversitesinin bilim ve araştırma kabiliyetleri ve özellikleri anlatıldı.

DAFOS Akademisi’nin her sömestrde dost ve müttefik ülkelerden öğrenci aldığına dikkat çeken Velivend, akademinin Azerbaycan Cumhuriyeti’nden de öğrenci almaya hazır olduğunu söyledi.

Azeri askeri heyet başkanı Caferov da, askeri-savunma eğitimlerinin önemli olduğunu ifade ederek, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin İran’ın askeri deneyim ve kazanımlarından yararlanmak istediğini belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (12) içerik yüklenmiştir.