AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Azerbaycan Cumhuriyeti filosu İran’ın Enzeli limanında demir attı

İran ve Azerbaycan Cumhuriyeti ilişkiler tarihinde ilk kez Azerbaycan Cumhuriyetinden dostluk ve barış grubu filosu dostluk görevi çerçevesinde 3 günlüğüne İran’ın Enzeli limanına demir attı.

İRNA ajansına göre, Azerbaycan Cumhuriyeti deniz kuvvetleri komutanı vekili albay Sobhan Bekirov’un komutasındaki Azerbaycan Cumhuriyeti filosu dün akşam İran’ın Hazar kıyısında bulunan Enzeli şehrinin limanına demir attı.

Sözkonusu filonun İran’a yönelik ziyaretinden amacı, iki ülke arasında deniz alanında işbirliğinin güçlendirilmesi olduğu bildirilirken, Azerbaycan Cumhuriyeti filosuyla gelen konuk komutanların programında, İran şehitlerini mezarlığını ziyaret, Gilan eyalet valisi ve Bender Enzeli komutanı ile görüşme, tarihi ve turistik merkezleri ziyaret bulunuyor.

Sözkonusu filonun İran ziyareti, iki ay önce Azerbaycan cumhuriyetine giden İran filosunun ziyaretine cevabi bir mesaj sayılıyor.

Daha önce de Rusya dostluk ve barış filosu İran’ın Enzeri limanına gelmişti. Geçen hafta da Kazakistan’dan barış ve dostluk filosu Enzeli limanına demir atmıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Ekim 2026 (28) içerik yüklenmiştir.