AsyaHaberler

Azeriler Karabağ için NATO-Rusya gerginliğine güveniyor

Azeri muhalifler NATO ile Rusya arasındaki büyüyen gerginliğin Rusya’nın Kafkas politikasını zayıflatacağını ve bunun da Dağlık Karabağ sorununun çözümünde yardımcı olacağı görüşünü paylaştı.

Rus Regnum ajansında yayınlanan habere göre, Azerbaycan toplumu Romanya’da füze savunma sistemlerinin yerleştirilmesi sonrası ortaya çıkan NATO ile Rusya arasındaki büyüyen gerginliği dikkatle takip ediyor. Muhalif yayın olan Yeni Müsavat gazetesi, bu gerginliğin Dağlık Karabağ sorununun askeri yönden çözümünde yardımcı olacağı görüşünü dile getirdi.

NATO Müttefik kuvvetlerinin İngiliz Komutanı General Richard Shirrefa’nın “2017 yılında Rusya ile savaş” kitabına atıfta bulunan Yeni Müsavat gazetesi NATO katılımı ile Baltık ülkeleri ve Rusya arasında bir “sıcak savaş” ihtimalini yüksek görüyor.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Temmuz 2026 (24) içerik yüklenmiştir.