
Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası Başkanı Sultan El-Sevidi, BAE, Amerika’nın İran aleyhindeki tek yanlı yaptırımlarını uygulamak zorunda olmadığını ve uygulamayacağını vurguladı.
Fars Körfezi İşbirliği Konseyi zirvesinin kulisinde bir basın toplantısı düzenleyen BAE Merkez Bankası Başkanı El-Sevidi, ülkesinin BM Güvenlik Konseyi’nin yaptırımlarına bağlı olduğunu, ancak Amerika’nın tek yanlı yaptırımlarına uymak zorunda olmadığını belirtti.
El-Sevidi, bu yüzden BAE Amerika’nın İran’a yönelik tek yanlı yaptırımlarına uymayacağını vurguladı.
El-Sevidi, bu yaptırımlara uydukları takdirde BAE’nin uğrayacağı ekonomik zarar hakkında açıklama yapmaktan kaçındı.
El-Sevidi ayrıca BAE yönetimi bu ülkenin firmalarına Amerika ve Avrupa’nın yaptırımlarına uymaları doğrultusunda hiç bir talimat vermeyeceğinin altını çizdi.
