
“Defence News” dergisi, Birleşik Arap Emirliklerinin, İsrailli “Image Sat” şirketiyle uzay görüntüleriyle ilgili bir anlaşma imzaladığını ve buna göre karşı tarafa yıllık 20 milyon dolar ödeyeceğini bildirdi.
Amerikan “Defence News” dergisinin konuyla ilgili verdiği haberine göre, söz konusu Siyonist İsrailli şirket, Abu-Dabi’yle imzaladığı bu anlaşma gereği B. Arap Emirliklerini, “İros” adlı casusluk uydulardan birinin verdiği bilgi ve görüntülerle donatacak.
Söz konusu Amerikan dergisi haberinin devamında, Abu-Dabi’nin daha önce, 2006 yılında imzaladığı bir başka anlaşma gereği “İros-1” denen casus uydunun verdiği bilgi ve görüntüleri aldığını, fakat bu yeni anlaşmayla, “İros-2” uydusunun casusluk hizmetlerinden yararlanacağını hatırlattı.
Siyonist İsrail, bir ülkeye casusluk hizmeti verdiğinde, aslında o ülkenin casusluk sistemlerine tamamen sızmış oluyor.
