
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) bu ülke savaş uçaklarının Suriye’de Amerikalı savaş uçaklarıyla birlikte sözde IŞİD’e karşı saldırılara katıldıklarını doğruladı.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) yetkilileri bu ülke savaş uçaklarının Suriye’de sözde IŞİD örgütüne karşı düzenlenen hava saldırısı operasyonuna katıldıklarını belirttiler.
Siyonist “Jerusalem Post” gazetesinin haberine göre, BAE yetkilileri ayrıca, bu ülkenin ilk defa IŞİD mevzilerine karşı operasyona katıldığı ve saldırıların daha geniş olarak devam edeceğini söylediler.
ABD Savunma Bakanlığı dün, önceki gün (Pazartesi) akşam saatlerinde IŞİD terör örgütünün Suriye topraklarındaki mevzilerine karşı saldırı operasyonu başlattıklarını ilan etti. Bu konuda yayınlanan bildiride BAE, Bahreyn, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan’dan Pentagon’un destekçileri olarak söz edilirken, söz konusu Arap ülkelerin kendi hava sahaları ve havaalanlarını Amerikalı uçaklara açmak ve savaş uçaklarıyla da saldırı operasyonlarına katılmakla bu operasyona yardım edebilecekleri belirtildi.
Amerikalı yetkililerin söyledikleri ve Şam yetkililerinin de doğruladıklarına göre, ABD Dışişleri Bakanlığı böyle bir operasyonun gerçekleştirileceğini önceden Suriye’nin BM Temsilcisine ilan etti.
