HaberlerBahreynDünyaOrtadoğu

Bahreyn, göstermelik seçimin arifesinde

Bahreyn’de Al-ı Halife rejimi, göstermelik seçim arifesinde tüm adaylardan seçim sessizliğine uymalarını istedi.

Bahreyn parlamento seçimleri 12 Kasım 2022’de (yarın) düzenlenecektir; devrimciler ve insan hakları örgütleri, bu seçimleri şeffaf olmayan ve demokratik standartlardan yoksun olarak gördükleri için aylardır boykot etmeye çalışmışlardır.

Al-Khaleej Online’ın bildirdiğine göre, Bahreyn bugün (Cuma) parlamento ve belediye seçimlerinin başlamasından 24 saat önce seçim sessizliği aşamasına girdi. Al-ı Halife Seçim Sağlığı İzleme Komitesi, bir genelgede, tüm adayların Cuma günü saat 08:00’den itibaren reklamları her şekilde durdurmaya uymasını talep etti.

Bahreyn Ulusal İslam Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Hüseyin el-Dihi bir televizyon röportajında, Bahreyn’deki seçimler hakkında şunları söyledi: “Bahreyn rejimi sahte programlar yürütmeye alışkın ve oyları parayla satın alıyor.”

El-Dihi şunları ekledi: “Bahreyn’in yurt dışındaki ve içerideki muhalif güçleri ve bu ülkedeki cezaevlerindeki sosyal siyasi aktivistlerin tümü, Al-ı Halife rejiminin bunaltıcı durumunu ve diktatörlüğünü ve halkın iradesini ve isteğini görmezden gelmesini gerekçe göstererek bu seçimi boykot etme kararı almıştır.”

Başa dön tuşu
Bugün 17 Temmuz 2026 (17) içerik yüklenmiştir.