BahreynHaberlerOrtadoğu

Bahreyn halkının “şehitlere vefakarlık cuma”gösterisi

14 şubat Bahreyn inkılabının 6. yıldönümünün yaklaşmasıyla birlikte, bu ülke halkı dün şehitlere bağlılıklarını yenileyerek protesto gösterileri düzenlediler

Fars haber ajansının verdiği haberde, Beni Humre sakinleri inkılapçı gruplarının Cuma günkü gösterilerine katılma çağrılarına karşılık yaptıkları eylemde, şehitlere bağlılıklarını ve onların masum kanlarının intikamını bu ülkesinin kralı Hamed Bin İsa’dan alacaklarını haykırdılar.

Öte yandan El Nuveyderat sakinleri de düzenledikleri gösterilerde “Özgürlük ya da şehadet” sloganları atarak Bahreyn rejiminin öfke ve cinayetlerini kınadılar.

Bahreyn 14 Şubat kanalının açıklamasında Bahreyn rejim güçlerinin göstericilerle çatışmaya girdiği, ve onların cuma namazını kılmalarına yine engel oldukları belirtildi.

Başa dön tuşu
Bugün 12 Ağustos 2026 (39) içerik yüklenmiştir.