BahreynHaberlerOrtadoğu

Bahreyn’de rejim karşıtı gösteriler devam ediyor

Bahreynli göstericiler bir kez daha Bahreyn güvenlik güçlerinin Suudi rejim desteğinde halka yönelik baskı ve acımasız girişimlerine itiraz ederek sokaklara döküldü.

Presstv’nin verdiği habere göre, Cuma günü binlerce Bahreynli başkent Maname’nin güneyindeki Malikiye bölgesinde düzenlenen protesto gösterilerine katıldı.

Bahreynli göstericiler, gösteriler sırasında hükümet karşıtı sloganlar atarak, ellerinde siyasi aktivistler ve tutukluların posterlerini taşıdılar.

Bu arada Sitre bölgesinde de benzeri itiraz gösterilerinin düzenlendiği belirtildi.

Binlerce muhalif, Şubat 2011 yılından beri Bahreyn’de hükümet karşıtı gösteriler düzenleyerek, Bahreyn rejiminin iktidardan çekilmesini istemektedirler.

Bahreyn halk kıyamının başladığı tarihten bu yana, hükümet güçlerinin göstericilere karşı baskı, şiddet ve sindirme girişimleri sonucu onlarca insanın öldüğü, yüzlerce insanın da yaralandığı ve Al-ı halife rejiminin zindanlarında çok kötü şartlarda tutulduğu belirtiliyor.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Mart 2023 (1) içerik yüklenmiştir.