FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Şeria Direnişçileri El-Halil’de Askeri Noktayı Ateşe Verdi ​

Batı Yaka’nın El-Halil şehrinin güneyinde yer alan El-Fevvar Mülteci Kampı girişinde direnişçi gençler işgal askerlerine ait gözetleme noktasını ateşe verdiler.

Yerel kaynaklar, Filistinli gençlerin bugün sabah (18 Mayıs Cuma) El-Fevvar Kampının girişinde bulunan işgal askerlerine ait gözetleme noktasına molotoflarla saldırmaları sonucu yangın çıktığını ifade ettiler.

Kaynaklar, askeri noktaya saldırının işgal güçlerinin kampı basıp etrafa gelişi güzel plastik mermi sıkması ve gaz bombası atması sonucu çatışmaların çıkması ve birkaç kişinin de yaralanmasından sonra gerçekleştiğini kaydettiler.

Siyonist işgal güçlerinin baskı, baskın, tutuklama ve infazlarına rağmen Filistinli gençler işgale karşı intifadalarını sürdürüyorlar. ABD Başkanı Trump’ın işgal altındaki Kudüs şehrini Siyonist rejimin başkenti ilan edip elçilik binasını buraya taşıma kararından sonra başlayan intifada ise Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterileriyle devam ediyor.

Başa dön tuşu
Bugün 25 Haziran 2026 (24) içerik yüklenmiştir.