
Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyelerine ve direniş taraftarlarına yönelik baskılarını sürdürüyor.
Batı Yaka güvenlik birimleri Hamas üyesi olduğu suçlamasıyla bir kişiyi gözaltına alırken bir başkasını da ifade vermeye çağırdı.
Ramallah’ta Genel İstihbarat birimi Kudüs Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencisi Ziya Hatem Kaşu’u ifade vermeye davet bahanesiyle gözaltına aldı. Filistinli öğrencinin işgal zindanlarında yatan eski esirlerden olduğu ve daha önce de Batı Yaka güvenlik birimlerince gözaltına alındığı bildirildi.
Selfit vilayetinde ise Koruyucu Güvenlik birimi En-Necah Üniversitesi öğrencisi Abdullah Şettat’ı ifade vermeye çağırdı. Şettat’ın birkaç gün önce de Genel İstihbarat birimi tarafından ifade vermeye çağrıldığı, ifade vermeye gitmemesi halinde gözaltına alınacağı söylenerek tehdit edildiği ve Filistinli öğrencinin ifade vermeyi reddettiği kaydedildi.
Bu arada, Genel İstihbarat biriminin Tulkerem’de Kudüs Üniversitesi öğrencilerinden Ahmed Hamdan’ı on beş gündür gözaltında tuttuğu ve ailesinin Hamdan’ın on dokuzuncu kez gözaltına alındığını söylediği belirtildi.
