FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Şeria’da HAMAS’ı tasfiye çalışmaları devam ediyor

Başkanlığı bitmiş olan Mahmut Abbas’a bağlı güçlerin, Tulkerem’de geçen birkaç gün içinde onlarca Hamas mensubunu ifade vermek için merkezlere çağırdığı ve 17 kişiyi de aylardır hapishanede tuttuğu belirtildi.

Kaynaklar, bu güçlerin dün de (02 Nisan Perşembe) özgürlüğüne kavuşmuş olan Adnan el-Husari ile Dr. İyad Kaşu’u ifade için merkeze çağırdığını ifade ettiler.

Kaynaklar devamla, Batı Yaka’daki İstihbarat birimiyle Önleyici Güvenlik biriminin özgürlüğüne kavuşmuş Hamas mensubu esirlerle, üniversite öğrencilerini, cami imamlarını, öğretmen ve üniversite hocalarını sorgu için merkezlere çağırdıklarını, bunlardan bir kısmını serbest bıraktıktan bir gün sonra tekrar merkezlere çağırdıklarını ve bir kısmını da zorunlu oturuma tabi tutuklarını ifade ettiler.

İstihbarat biriminin geçen ay içinde özgürlüğüne kavuşmuş olan Muhammed el-Hemşeri’yi tam 16 kez merkeze çağırdığını, yine Tulkerem’in güney mahallesinden de on genci merkeze çağırıp gün boyunca sorguya tabi tuttuğunu ifade ettiler.

Batı Yaka’da direniş gruplarına karşı faaliyet gösteren birimlerin Filistinlileri tutuklamak için birbirleriyle adeta yarıştıklarını belirten kaynaklar, genel istihbaratın bıraktığı İmad Bedir’in daha evine ulaşmadan bu kez askeri istihbarat tarafından kaçırılmasının, buradaki güçler arasındaki güç mücadelesini de ortaya koyduğunu ifade ettiler.

Kaynaklar, Filistinlilerin sorgu merkezlerinde insanlık dışı işkenceye tabi tutulduklarını belirterek, dışarı çıkanların ifadelerine göre, sorguya alınanların ellerinin arkadan bağlandığını, gözlerine bant çekildiğini, bir metre kadar bacaklarının açtırıldığını ve yere yığılıncaya kadar ayakta bekletildiğini, yere düşünce de tekme, soba ve yumruklarla dayak yediklerini ifade ettiler.

Başa dön tuşu
Bugün 15 Haziran 2026 (42) içerik yüklenmiştir.