FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Şeria’daki İslami Hareket Öğrenci Grubu: “Gözaltılar Bizi Yıldıramaz”

En-Necah Üniversitesi’ndeki İslami Hareket Öğrenci Grubu, işgal güçlerinin bu sabah gerçekleştirdiği ve öğrenci liderlerinden 13’ünü gözaltına aldığı operasyonların kendilerini korkutamayacağını ve yollarından alıkoyamayacağını söyledi.

İslami Hareket Öğrenci Grubu, bugün (28 Ekim Pazartesi) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi’ne ulaşan bildiride, gözaltıların işgal güçlerinin yeni bir cinayeti olduğu ve işgalcinin çaresizce Filistin öğrenci hareketine darbe vurmaya çalıştığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin operasyonlarının amacına ulaşamayacağını ve gözaltıların yürüyüşlerini durduramayacağını belirten İslami Hareket Öğrenci Grubu, işgalcilerin tüm çabalarının Kudüs’e ve Filistin’e destekte samimi insanlar karşısında boşa çıkacağını söyledi.

Hakkı dile getirdikleri ve öğrencilere hizmeti şiar edindikleri için bu tür baskılara alışkın olduklarını ifade eden İslami Hareket Öğrenci Grubu, diğer öğrenci gruplarını da işgalciye karşı birlik ve bütünlük içinde hareket etmeye davet etti.

İslami Hareket Öğrenci Grubu, liderlerinden Emced Beşkar, Abdurrahman İştiyye, Avni Eş-Şahşir, Emir Muhammed İştiyye ile öğrencilerden Abdullah Beni Avde, Enes Raddad, Muaz Ebu Bekir, Semir Ebu Şuayb, Abdurrahman Beştavi ve Enes Ğanim’in işgal güçleri tarafından gözaltına alındığını ilan etti.

Başa dön tuşu
Bugün 29 Eylül 2026 (51) içerik yüklenmiştir.