Batı Şeria’nın Nablus Kentinde Mahmut Abbasa Bağlı Çetelerle Seyyar Satıcılar Çatıştı

Batı Yaka’nın kuzeyindeki Nablus kentinde bu sabah (27 Haziran Pazartesi) vatandaşlar ve Mahmut Abbasa Bağlı Çeteler arasında çıkan çatışmada beş kişinin yaralandığı ifade edildi.
Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Rafidya Hastanesi’ne getirilen beş yaralıdan üçü sivil ve ikisi Polis çetesi
Hastane kaynakları, Polis çetelerinden birinin göğsünden bıçakla yaralandığını ve durumunun ağır olduğunu söyledi. Diğer yaralıların ise tedavilerinin yapılıp taburcu edildikleri ifade edildi.
Filistin tv Merkezi’nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Şehitler Meydanı’ndaki seyyar satıcıların güvenlik güçlerince önceki gün kaldırılan tablalarını yeniden yerlerine koymak istemesi üzerine çatışma çıktı.
Polis Çetelerinin Şehitler Meydanı’nda yoğun güvenlik önlemleri aldığı, göz yaşartıcı bomba attığı ve ateş açtığı, yüzlerce kişinin güvenlik görevlilerini taş yağmuruna tuttuğu bildirildi.
Bu arada, silahlı kişilerin Asker Kampı’nda Mahmut Abbasa Bağlı Çetelerine ait sağlık merkezine ateş açtığı belirtildi.
