FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka güvenlik birimleri Hamas üyesi 3 kişiyi gözaltına aldı

Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri Batı Yaka’da başta İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyeleri olmak üzere direniş taraftarlarına yönelik baskılarını sürdürüyor.

Batı Yaka güvenlik birimleri El-Halil’de Hamas üyesi üç Filistinliyi gözaltına alırken, Kalkiliya’da da Hamas üyesi bir kişinin gözaltı süresini uzattı.

Genel İstihbarat birimi İzzeddin Züheyr Ebu Hamdiyye isimli genci El-Halil’deki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldı. Aynı güvenlik biriminin Rami Said El-Cuneydi isimli Filistinli gencin de evine baskın düzenlediği ve evde arama yaptığı, daha sonra El-Cuneydi’yi gözaltına aldığı ifade edildi.

Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin El-Halil kentinde ayrıca dün gece geç saatlerde Bilal Abdülaziz isimli gencin evine baskın düzenlediği ve Filistinli genci gözaltına aldığı bildirildi.

Batı Yaka güvenlik birimleri dün gece ve önceki gece siyasi tutuklu Luey Et-Tavil’in El-Halil’deki evine baskın düzenledi. Et-Tavil’in otomobiline el koyan güvenlik birimleri evde ve sahibi olduğu kuaför salonunda arama yaptı.

Bu arada, Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı mahkeme, Kalkiliya’nın doğusundaki Ceyus beldesinden Samih Semha’nın gözaltı süresini 15 gün daha uzattı.

Başa dön tuşu
Bugün 18 Temmuz 2026 (17) içerik yüklenmiştir.