FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka güvenlik birimleri Hamas üyesi 6 kişiyi ifade vermeye çağırdı

Filistin’de birlik ve bütünlüğün sağlanması için harcanan yoğun çabalara rağmen Mahmud Abbas başkanlığındaki Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri işgal altındaki Batı Yaka’da olumlu havaya zarar veren tavrını sürdürüyor.

Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerinde ihlallerine devam eden güvenlik birimlerinin El-Halil ve Tulkerem’de İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi altı kişiyi ifade vermeye çağırdığı, Hamas liderlerinden Hammad El-Umle’nin Beyt Ula’daki evine baskın düzenlediği ve üç kişinin de gözaltı süresini uzattığı bildirildi.

Tulkerem vilayetinden Koruyucu Güvenlik ve Genel İstihbarat birimleri, kentin kuzeyindeki Gafin beldesinden 27 yaşındaki eski esir Muaz Fethi El-Husayb’ı ifade vermeye çağırdı.

Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimlerinin siyasi tutuklu Abdüllatif Hamiş’i gözaltına aldığı 14 Ocak’tan bu yana ikinci kez mahkemeye çıkardığı ve duruşmanın yarına ertelendiği bildirildi.

El-Halil vilayetinde Sulh Mahkemesi, Vahid Maruf Şelalide’nin gözaltı süresini sekiz gün daha uzattı. Şelalide’nin Genel İstihbarat birimi tarafından gözaltına alındığı 23 Ocak’tan bu yana açlık grevinde olduğu ifade edildi.

Filistin Özerk Yönetimi’ne bağlı güvenlik birimleri, geçtiğimiz birkaç gün içinde El-Halil vilayetine bağlı köylerden ve beldelerden birçok kişiyi ifade vermeye çağırdı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.