FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka halkı Hamas’ın kuruluş yıldönümü etkinliklerini seyretti

Abbas yönetiminin yıllardır Hamas hareketinin Batı Yaka’da etkinlik yapmasına izin vermemesi sebebiyle, Hamas’ın bölgedeki lider ve mensupları hareketin 24. kuruluş yıldönümünü evlerinde televizyonların karşısında Gazze halkının coşkusuna katılarak kutladılar.

Abbas yönetiminin baskıları nedeniyle Batı Yaka’daki halk evlerine çekilip Gazze’deki etkinliği televizyonlardan seyretmekle yetinmek zorunda kaldı.

Batı Yaka’dan Ummu İbrahim “ailemle birlikte Gazze’nin El-Ketibe meydanında yapılan görkemli töreni sevinç gözyaşları arasında seyrettik. Batı Yaka’nın Nablus şehrinde de benzer etkinliklere katılmak istiyoruz. Ekranlardan Gazze’de gördüğüm mahşeri kalabalık bana daha önce Nablus’ta yapılan etkinlikleri hatırlattı.”

Filistinli genç Riyad ise duygularını şöyle ifade etti: “İki gündür evimden tutuklanma korkusuyla çıkıyordum. Çünkü her yıl bu vakitte beni tutukluyorlardı. Televizyonda gördüğüm manzara beni duygulandırdı. Gördüğüm mahşeri kalabalık, kuşatmaya rağmen hareketin vardığı noktayı gösteriyor.”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise, Batı Yaka’daki zulmün son bulmasıyla hareketin burada da eski gücüne kavuşacağını belirterek, şer güçlerine rağmen Hamas hareketinin her geçen gün biraz daha büyüdüğünü ifade etti.

Başa dön tuşu
Bugün 24 Eylül 2026 (33) içerik yüklenmiştir.