FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka halkı yürüyüşlerle Selam Feyyad hükümetini protesto etti

İşgal altındaki Batı Yaka’nın birçok kentinde dün (4 Şubat Cumartesi) düzenlenen protesto yürüyüşünde binlerce Filistinli vatandaş Selam Feyyad hükümetinin istifasını istedi.

Yürüyüşe katılanlar, Feyyad hükümetinin özgürlükleri kısıtlaması ile ekonomik ve sosyal politikalarını eleştirdi.

El-Halil, Nablus, Beytlahim ve Ramallah kentlerinde aynı anda düzenlenen yürüyüşlerde göstericiler Feyyad hükümetinin devrilmesini isteyen ve Batı Yaka’da hayat pahalılığına yol açan politikaları eleştiren sloganlar attı.

El-Halil’de düzenlenen protesto yürüyüşünde, hükümetin sosyal ve ekonomik politikaları kınandı.

El-Halil’deki Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Bedran Cabir, Batı Yaka’daki Selam Feyyad hükümetinin özgürlükleri kısıtlamasını ve ekonomik ve sosyal politikalarını protesto yürüyüşüne üç bin Filistinlinin katıldığını söyledi.

Yürüyüşlerin Halk Cephesi, Demokratik Cephe ve Halk Partisi’nin çağrısıyla yapıldığını ifade eden Cabir, Selam Feyyad hükümetinin yıkılarak yerine Filistin halkının direnişine destek olacak bir ulusal birlik hükümeti kurulmasını istediklerini belirtti.

Başa dön tuşu
Bugün 14 Ekim 2026 (30) içerik yüklenmiştir.