
Batı Yaka ve Kudüs’te Filistinlilere yönelik saldırı ve şiddet uygulamalarını artıran işgal güçleri dün akşam (14 Mart Perşembe) yine Batı Yaka’nın Tulkerem şehri yakınlarında düzenledikleri bir saldırıda 18 yaşında bir gencin ağır yaralanmasına neden oldular.
İşgalcilerin saldırıyı Tulkerem vilayetinin batısındaki Gaşuri fabrikalar bölgesinde gerçekleştirdikleri ve saldırıyı düzenleyen askerlerden birinin kimyasal maddelerin üretildiği fabrikaların yakınında dolaşan Hamza Velid Halub adında 18 yaşında bir genci kasten hedef aldığı, atılan mermiler göğsüne isabet eden gencin de ağır bir şekilde yaralandığı ifade edildi.
Ağır yaralanan Hamza Velid, Filistin Kızılay’ına ait bir ambulansla Şehit Sabit Hastanesi’ne kaldırıldı. Son durumunun nasıl olduğu hakkında ise henüz bir bilgi alınamadı.
İşgal güçlerinin son günlerde saldırılarını artırmaları sebebiyle Batı Yaka bölgesinde de birçok Filistinlinin yaralanmasına veya şehit olmasına rağmen Ramallah’taki yönetimin işgal devletiyle güvenlik işbirliği anlaşmasını sürdürmesi ise dikkat çekiyor.
