FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka’daki güçlerin komutanı: Üçüncü intifada girişimleri önlenmelidir

Batı Yaka’daki Filistin Özerk Yönetimine bağlı Koruyucu Güvenlik güçlerinin müdürü Ziyab Hebburrih “önümüzdeki aylarda yaşanabilecek üçüncü intifada girişimlerinin sert bir şekilde engellenmesi gerekir” dedi.

Siyonist Vella haber sitesi, Hebburrih’in Siyonist sol hareketlerin ve Tek Ses hareketinin temsilcileriyle yaptığı görüşmede geçen dönemde Filistin’de bazılarının üçüncü intifada başlatma girişimlerinin olduğuna dikkat çektiğini belirtti.

Bölgede güvensiz ortamın kaygı verici olduğunu söyleyen Koruyucu Güvenlik Müdürü, güvenliğin korunmaması durumunda var olan istikrarın yok olacağını iddia etti.

Siyonist istihbarat ve güvenlik birimleri tarafından bu ayın başında işgal hükümetine sunulan raporlarda, açlık grevindeki esirlerden birinin hayatını kaybetmesi durumunda, bu olayın üçüncü intifadayı başlatacak kıvılcım olabileceği yönünde yetkililer uyarılmış, sorunun kısa zamanda çözülmesini ve ölümlerin önüne geçilmesi talep edilmişti.

Siyonist işgal yönetimi kadar onun çıkarlarına hizmet eden Abbas yönetimi ve bu yönetimi ayakta tutan askeri güçler de üçüncü intifadanın başlamasından korkuyor. O nedenle üçüncü intifadanın başlamaması için yoğun çaba harcıyorlar.

Başa dön tuşu
Bugün 30 Haziran 2026 (21) içerik yüklenmiştir.