FilistinHaberlerOrtadoğu

Batı Yaka’nın El-Hıdır beldesinde dün çıkan çatışmada 10 kişi yaralandı

Filistin Toprak Günü münasebetiyle değişik etkinlikler yapılan Batı Yaka’nın güneyinde bulunan Beytlahim şehrine bağlı El-Hıdır beldesinde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çıkan şiddetli çatışmaların ardından 10 gencin yaralandığı belirtildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Filistinli gençleri dağıtmak için yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve ses bombası kullanması sonucu gençlerden sekizinin plastik mermi, ikisinin ise kafa ve kollarından doğrudan aldıkları darbelerle yaralandıklarını belirterek, işgal güçlerinin kasıtlı bir şekilde Filistinlilerin evlerine göz yaşartıcı bomba atmasının birçok kadın ve çocuğun da baygınlık geçirmesine neden olduğunu ifade ettiler.

Kaynaklar, bölgeye gelen işgal askerlerine taşlarla karşılık veren gençleri takip eden askeri araçlardan birinin yoğun bir şekilde taşlara hedef olmasının ardından kontrolden çıkarak devrildiğini kaydettiler. Aracın devrilmesinin ardından tekbir getiren gençleri araca yaklaştırmayan işgal askerleri, beldeyi askeri bölge ilan edip, 700 kişilik beldeden kimsenin giriş ve çıkış yapmasına izin vermediler. Kaynaklar çatışmaların sekiz saat sürdüğünü ifade ettiler.

Başa dön tuşu
Bugün 09 Ekim 2026 (89) içerik yüklenmiştir.