
Batılıların Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde özgürlüğün gelmesinden kaygı duyduğunu vurgulayan İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hasan Kaşkavi, Batılıların ve sömürgecilerin kesinlikle bölgede diktatörlük peşinde olduklarını belirtti.
Tahran Üniversitesi’nde konuşan Kaşkavi “bugün Batılılarla sorunumuz, kültürel tutumlarıdır. Onlar, ülkemizde ve diğer İslam ülkelerinde Batılı tutumu ve laiklik kültürünü yaymak istiyorlar ki bu tutumun bizim kültürümüzde yeri yok” dedi.
Hiçbir zaman bu kültürü kabul etmeyeceklerini vurgulayan Kaşkavi “Batı’nın aydınları Batı kültürüne dayanmıyor çünkü onların tarih ve kültürü ile bizimki çelişiyor. Bugün Avrupa ve Batı ülkelerinin kültürünün yenildiğine şahit oluyoruz” dedi.
