
İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hindistan’ın Singer yaşanan Terör saldırısında kınarken, olayda yakınlarını kaybedenlerin aileleriyle acılarını paylaştı.
Dışişleri Bakanlığı’nın bildirdiğine göre Behram Kasımi Hindistan’da onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasına sebep olan terör saldırısını şiddetle kınarken, acı olaydan dolayı Hindistan halkı ve milletine başsağlığı diledi.
Kasimi, ” İran’ın bizzat terör kurbanı bir ülke olarak Asya’nın Batı bölgesinde terörist grupların kökünü kazma ve mücadele yolunda büyük Çabalar ve Etkin ve geniş çaplı faaliyetlerde bulunduğunu, bu yolda ağır bedeller ödediğini ve bu yolda kendi çizgisinde güçlü azim ve irade ile çalışmalarına devam edeceğini” belirtti.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ” kanlı ve insanlık dışı yöntemleri hangi grup hangi Hedef hangi isimde başlık altında gerçekleşirse kabul edilemez olduğunu” sözlerine ekledi.
Hindistan haber kaynakları Perşembe günü geçtikleri Haber’de Hindistan Güvenlik güçleri konvoyunun geçişi sırasında yola yerleştirilen bombanın infilak etmesi sonucu 18 güvenlik askeri gücünün öldüğünü 20 kişinin yaralandığını belirtiler.