FilistinHaberlerOrtadoğu

Belin köyünde gösterilerde 3 Filistinli yaralandı

Batı Yaka’nın Belin köyünde toprakları üzerinde yapılan ırkçı ayrım duvarını protesto etmek için dün (17 Eylül Cuma) Cuma namazından sonra yapılan gösteriye işgal askerlerinin ses ve göz yaşartıcı bombalarla saldırması sonucu 3 gösterici yaralanırken onlarca kişi de atılan gazlardan etkilendi.

Mahalli kaynaklar işgale ve işgal rejiminin uygulamalarına karşı haftalık protestolarını sürdüren Belin halkına işgal polisinin gerçek mermi, plastik mermi, göz yaşartıcı bomba ve ses bombalarıyla saldırdığını ve Tal Şebira (25), Emced Ebu Rahme (16) ve Fadi El-Hatib (15) isimli göstericiler yaralanırken, onlarca göstericinin de boğulma tehlikesi geçirdiğini ifade etti.

Köyün caddelerinde yürüyüş yapan göstericilerin işgalin sona ermesini, tutukluların serbest bırakılmasını, sürgün politikasına son verilmesini ve Gazze üzerindeki kuşatmanın derhal kaldırılmasını isteyen dövizler taşıdıkları görülürken, ihtilafları bir kenara bırakıp birlik olunmasını, Filistin halkının hak ve hukukunun korunmasını ve işgale karşı direniş gösterilmesini isteyen sloganlar atmaları dikkat çekti.

Beytlaham’ın Ma’sara köyünde yapılan benzer gösteriye müdahale eden işgal askerleri burada da onlarca göstericinin boğulma tehlikesi geçirmesine neden oldu.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ağustos 2026 (25) içerik yüklenmiştir.