HaberlerOrtadoğuSuriye

Beşşar Esad, Lübnanlı bazı şahsiyetlerle gündemi değerlendirdi

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad bugün sabah saatlerinde Lübnan Demokratik Parti Başkanı Milletvekili Telal Arslan, Birlikçiler (Muvahhidin) Taifesi Akıl Şeyhi Nasrettin Garip ve Lübnanlı Devlet Bakanı Mervan Hayrettin ile bir araya geldi.

Görüşmede özellikle Suriye’de olmak üzere bölgedeki durumlar ele alınırken, Suriye’nin güvenliğini, istikrarını, milli ve ulusal tutumlarını hedef alan çabalara değinildi. Aynı zamanda Lübnan sahasındaki son gelişmeler de gözden geçirildi.

Arslan: Suriye Direniş Hattının Temsilcisi Olması Nedeniyle Hedef Alınıyor

Milletvekili Arslan’ın Suriye’ye düzenlediği ziyaretten Beyrut’a dönmesinin ardından Lübnan Demokratik Partisi Enformasyon Bürosu bugün resmi bir beyan yayınladı.

Beyanda Arslan; Suriye’nin dış güçler tarafından maruz kaldığı komplonun, bölgenin hedef alındığı proje çerçevesinde düzenlediğine işaret ederek Suriye’nin direnişin savunma hattını temsil etmesi nedeniyle hedef alındığını ifade etti.

Asırlar boyunca Suriye’nin bütün dünyaya çağdaşlık ve asil Arap ulusalcılığı dersi verdiğini belirten Arslan; bu nedenle Suriye’nin reform programının önemi ile ilgili kimseden ders ya da yol haritası almaya ihtiyaç duymadığını vurguladı.

Partisinin her zaman Suriye hükümeti ve liderinin yanında yer aldığını söyleyen Arslan; gerek Lübnan’da gerekse bölgenin genelinde, kimi tarafların şaibeli planları gerçek ve doğru olarak kabul eden açıklamalarda bulunup, kamunun tutumlarını ve yaşananlarla ilgili yorumlarını yanlış bir şekilde yönlendirmesini şiddetle kınadığını kaydetti.

Suriye’de Cumhurbaşkanı Beşşar el-Esad’la yaptığı görüşmede konuşulan bütün yerel ve bölgesel bütün konularda görüşlerinin uyum içerisinde olduğunun görüldüğünü beyan eden Arslan; özellikle Suriye’ye dış güçler tarafından uygulanan komplo, bölgenin siyasi vizyonunun okunması ve bölgeyi hedef alan proje başlıklarında istisnasız iki tarafın görüşleri arasında istisnasız bir uyum olduğunu vurguladı.

Başa dön tuşu
Bugün 22 Eylül 2026 (88) içerik yüklenmiştir.