FilistinHaberlerOrtadoğu

Bir aylık intifadada 72 Filistinli şehit oldu

Kudüs’te faaliyet gösteren Filistin-İsrail Araştırma Merkezi tarafından yayınlanan istatistiki rapora göre Ekim ayının başında başlayan Kudüs İntifadası’nda şimdiye kadar 72 Filistinli şehit oldu.

Raporda 30 gün içinde 24 şehit veren El-Halil şehrinin liste başı olduğuna dikkat çekilerek, onun arkasından 18 şehitle Kudüs ve 17 şehitle Gazze’nin geldiği ifade edildi.

Rapora göre şehitlerden 14’ü yaşları 18’in altında olan çocuklar oluşturuyor. Buna göre çocuk şehitler %19’ü, kadın şehitler %7’yi ve yaşları yirminin altında olanlar ise %34’ü oluşturuyor.

Açıklamada ayrıca, 7 şehidin cesedini teslim etmesine rağmen işgal güçlerinin elinde hâlâ 25 şehidin olduğu hatırlatıldı.

İllere şehit dağılımı şöyle:

Kudüs: 18 şehit (%25)

El-Halil: 25 (34)

Ramallah ve El-Bire: 3

Cenin: 4

Beytlahim: 3

Tulkerem:1

Nablus: 1

1948 yılında işgal edilmiş topraklar: 1

Gazze şeridi: 17 (%24)

Yaşlarına ve cinsiyetlerine göre şehitlerin sayısı:

Çocuk: 14 (%19)

Kadın/genç kız: 5(%7)

Şehitlerin yanında intifada boyunca 2000’den fazla kişi yaralandı ve binden fazla kişi de tutuklandı.

Başa dön tuşu
Bugün 16 Haziran 2026 (37) içerik yüklenmiştir.