HaberlerİranOrtadoğu

Bizim muhatabımız İsrail değil sahipleridir

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran’ın muhatabının İsrail olamayacağını ancak İsrail’in sahiplerinin olabileceğini söyledi.

İstanbul’da düzenlenecek olan ‘Asya’da Güven Oluşturma Girişimleri ve Teamül’ konferansı CICA’ya katılmak üzere Türkiye’ye gelmeden önce atv’ye konuşan Ahmedinejad, İsrail’in İran için bir sinek’ten farklı olmadığını ve İsrail’in İran’a sataşmasının bir tavşanın bir aslan’a sataşmasına benzediğini söyledi.

Ahmedinejad, atv kanalına verdiği demeçte Siyonist rejim, nükleer yakıt takası ve Türkiye’nin bölgedeki rolü gibi çeşitli konulara değindi.

Ahmedinejad, Siyonist korsanların özgürlük konvoyuna yaptığı saldırı konusunda, Siyonistlerin bu kez dünya kamuoyunun tepkilerini engelleyemediklerini ve tüm dünyanın bu konuda sert tepkiler gösterdiğini ifade etti.

İran cumhurbaşkanı ayrıca Tahran bildirisini önemli ve tarihi bir olay olarak değerlendirerek, İran, Türkiye ve Brezilya’nın görüş birliği içinde nükleer yakıt takası amacı ile Tahran bildirisini yayınlayarak, barış ve işbirliğinin gerçekleşmesini hedeflediklerini belirtti

Başa dön tuşu
Bugün 30 Temmuz 2026 (49) içerik yüklenmiştir.