AsyaHaberlerKuzey Amerika

BMGK, Kuzey Kore yaptırımlarını oylayacak

Kuzey Kore’nin nükleer faaliyetlerini sürdürmesi nedeniyle ABD tarafından hazırlanarak BM Güvenlik Konseyi’ne getirilen karar tasarısının bugün oylanacağı bildirildi.

ABD’nin BM Daimi Temsilciliğinden yapılan ilk açıklamada tasarının resmi olarak Konsey’e sunulduğu ve oylamanın bugün yapılacağı duyurulmuştu. Daha sonra yapılan açıklamada ise Rusya’nın talebi üzerine oylamanın yarın 10.00’a (TSİ 17.00) alındığı belirtildi.

Diplomatik kaynaklar tasarının geçen hafta sonu oylanabileceğini belirtmişler ancak Rusya’nın metni incelemek için süre istemesi nedeniyle bu gerçekleşmemişti.

ABD’nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power, geçen hafta yaptığı açıklamada, “Eğer bu tasarı kabul edilirse, BMGK’nın son 20 yıldan fazla bir süredir uygulayacağı en sert yaptırımlar dizisini içerecek” demişti.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Ağustos 2026 (53) içerik yüklenmiştir.