
Irak Eski Başbakanı İbrahim Caferi, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki son gelişmelere işaret ederek, Tunus, Mısır, Yemen, Libya, Bahreyn ve Arap Dünyasındaki son ayaklanmaların İran İslam devriminden kaynaklandığını belirtti.
Caferi “İran İslam Cumhuriyeti bölgedeki son hareketlerin öncüsüdür. Bugün Tunus, Mısır, Yemen ve Bahreyn’de meydana gelen olaylar ve Arap Dünyasında şahit olduğumuz gelişmeler İran’da 1979 yılındaki İslami devriminden kaynaklanmıştır. 1990 yılında da Irak’ta halkın devrimine şahit olduk ve şimdi de Tunus, Mısır, Yemen, Libya ve Bahreyn’de buna şahit oluyoruz” dedi.
Devletlerin ayaklanmalar ve hükümetlerin devrilmesinden ibret dersi almaları gerektiğine işaret eden Caferi, Ortadoğu bölgesindeki son gelişmelerin milletlerin hükümete karşı iradesinin galip geldiğini gösterdiğini belirtti.
