
Amerika’nın Iowa Eyaleti Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Hüseyin Hüseynizade, bölgede yaşanan inkılapların 1979-İran İslam inkılabına benzediğini vurguladı.
Washington’da özel demeç veren Dr. Hüseynizade, bölgede yaşanan gelişmelerin Amerika ve müttefiklerinin İran’a yönelik düşmanlıklarının arttığını yansıttığı kaydetti.Amerika’nın İran’a yönelik politikasının değişip değişmediği konusunda Dr. Hüseynizade, bunun bir kaç etkene bağlı olduğunu, Amerika İran ile ancak nükleer enerjiden vaz geçtiği, ayrıca Filistin ile İsrail arasında uzlaşmaya tepki vermediği, yine Lübnan, Filistin ve Latin Amerika ülkelerini desteklemekten vaz geçtiği takdirde dost olmak istediğini belirtti.
Dr. Hüseynizade, Amerika ve Batı’nın bölge inkılaplarının İran’da yaşanan Yeşil fitne cinsinden olduğunu telkin etmeye çalıştığını, oysa bu inkılapların 32 yıl önce İran’da yaşanan İslam inkılabından etkilendiğinin anlaşıldığını vugruladı.
