
Brüksel’deki Türkiye Büyükelçiliği önünde bir araya gelen Suriye’ye Müdahaleye Karşı Komite, “Bugün Erdoğan Suriye’de adeta kan ticareti yapıyor” dedi.
Suriye’ye Müdahaleye Karşı Komite (Comité contre l’ingérence en Syrie) Türkiye’nin Belçika Büyükelçiliği önünde düzenlediği protestoda, Türkiye’nin El Kaide çetelerine verdiği desteğe dikkat çekti.
Çocukları Suriye’de savaşmaya giden Müslüman gençlerin aileleri, Belçike İçişleri Bakanı Joëlle Milquet’in baskısı sonucu eyleme gelmekten son anda vazgeçtiler.
Elçilik önünde yapılan açıklamada, Erdoğan’ın “kan ticareti” yaptığı söylenirken, “Dünyanin her yerinden Türkiye üzerinden Suriye’ye akan binlerce müslüman gencinin Şam’da iktidar değişikliği sağlayacaklarını hayal eden Başbakan Erdoğan bir borsacı gibi, bu müslüman gönüllülerin kanı üzerinde siyasi ve mali spekülasyon yapıyor.” denildi.
Açıklamada, “Erdogan’ın yaptığı teröre yardım yataklık değilse nedir, masum insanları kılıçtan geçiren çetecilere ev sahipliği yapmak savaş suçu değilse nedir?” diye sorulurken, Ortadoğu “uzmanları” da eleştirilerek, Suriye konusunda Avrupa kamuoyunun yanlış bilgilendirdiği vurgulandı.
Baskılar sonucu eyleme gelmeyen ailelere de seslenen Komite, “Oğlunuzu geri almak istiyorsanız gidin Erdoğan’a şikayet edin” dedi.
