
Bölgede yaşanan halkçı ayaklanmaları değerlendiren Avustralya Müftüsü Şeyh Hilali, imam Humeyni’nin –ks- gerçekleştirdiği inkılabın nuru, bölgede padişahların, kralların ve firavunların tahtını devirdiğini, nitekim buna Mısır’da şahit olduklarını belirtti.
Şeyh Hilali, İslam inkılabı ve imam Humeyni’nin –ks- nuru batılın karanlığını yok ettiğini ve bu yüzden küresel istikbarın imama karşı çıktığını, çünkü saçtığı nurun kralları ve firavunları yok ettiğini, nitekim Tunus ve Mısır’da yaşananların diğer bölgelere de yayıldığını vurguladı.
İmam Humeyni -ks- İran’da gerçekleşen İslam İnklılabını Yüce Allah’ın dünya Müslümanlarına bir lütfu olan büyük bir “Nur Patlaması” şeklinde tanımlamış ve bu nurun bütün dünyayı etkisi altına alacağını söylemişti.
