FilistinHaberlerOrtadoğu

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gösterilerinde 32 Kişi Yaralandı

Kuşatmayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü kapsamında dün ikindinden sonra Gazze sınırında yapılan barışçıl gösterilere müdahale eden işgal güçleri 32 kişiyi yaraladı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin 32’nci cumasında dün Gazze halkı dönüş hakkını ve 12 yıldır kendisine uygulanan ablukanın kaldırılması talebini ifade etmek için Gazze sınırındaki eylem çadırlarındaydı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri Gazze’deki Sağlık Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak verdiği haberde dün yapılan faaliyetlere işgal güçlerinin göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve gerçek mermilerle saldırması sonucu 7’isi gerçek mermilerle olmak üzere 32 kişinin yaralandığını söyledi.

Diğer taraftan ateşkes ve uzlaşı dosyalarını görüşmek üzere Gazze’de bulunan Mısır güvenlik heyetinde yer alan Mısır İstihbaratı Filistin dosyası sorumlusu Ahmed Abdulhalık ve istihbarat yetkilisi Hemmam Ebu Zeyd Filistin direniş gruplarının liderleri ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti üyeleriyle birlikte Gazze sınırındaki gösterileri ziyaret etti.

Mısır heyetiyle beraberindekilerden oluşan konvoy sınıra yakın bir bölgede gösteriler için kurulan dönüş kampını ziyaret etmeden hemen önce işgal güçleri bölgeye onlarca göz yaşartıcı bomba yağdırdı.

30 Mart’ta başlayan Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde Gazze’deki Filistin halkı terk etmek zorunda kaldığı topraklara geri dönme hakkını ifade etmek için Gazze sınırında gösteriler yapıyor.

Barışçıl olmasına rağmen savunmasız ve sivil halka göz yaşartıcı bomba, plastik mermi ve gerçek mermi kullanarak müdahale eden işgal güçleri şimdiye kadar 228 kişiyi şehit eti, 460’ı ağır 22 bin kişiyi de yaraladı.

Başa dön tuşu
Bugün 02 Temmuz 2026 (18) içerik yüklenmiştir.