ArabistanDünyaHaberlerIrakİranLatin AmerikaOrtadoğu

Büyük petrol üreticisi ülkeler 17 Nisan’da Katar’da bir araya gelecek

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyesi olan ve olmayan petrol üreticisi ülkelerden temsilcilerin, 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da bir araya geleceği bildirildi.

Katar Petrol Bakanı Muhammed bin Salih es-Sade, yaptığı yazılı açıklamada, (OPEC) üyesi olan ve olmayan büyük üreticilerin 17 Nisan’da Katar’ın başkenti Doha’da toplanacağını belirtti.

Şu ana kadar 15 ülkenin girişimi desteklediğini ifade eden Sade, söz konusu ülkelerin küresel üretimin yüzde 73’ünü gerçekleştirdiğini bildirdi.

Katar’ın üretimin sabitlenmesi girişimini desteklenmesinin pazar dengesi ve üretim yapan bütün ülkelerin çıkarlarını hedeflediğini vurgulayan Sade, ülkesinin üreticileri diyaloğa teşvik etme yönündeki çabalarının süreceğine işaret etti.

Rusya, Suudi Arabistan, Venezuela ve Katar, 16 Şubat’ta diğer büyük üreticilerin de uygulaması şartıyla, petrol üretimlerini ocak ayı seviyesinde dondurmaya karar verdiğini açıklamıştı.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Ekim 2026 (27) içerik yüklenmiştir.