
İran cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İran’ın bölgedeki Fars körfezi ülkeleri güvenlik ve istikrarını kendi güvenliği olarak niteleyip uzun yıllar boyunca bu bölge ile komşularının güvenliğini koruduğunu belirtti.
Ahmedinejad, dün Kuveyt’teki basın toplantısında Fars körfezi güvenliğinin bölge milletlerini ilgilendirdiğine değinerek düşmanların bölgede ihtilaf çıkararak varlıklarını sürdürmek istedikleri ve bu alanda etkili oldukları medya grupları aracılığıyla asılsız haber yayınlandıklarını söyledi.
Ahmedinejad, Siyonistlerle Amerikanın bazı durumlarda tehditler yağdırdığı İran’ın ise onlara karşılık verdiği zira Siyonistlere tepki gösterilmediği takdirde bölge milletlerinin evine bile girebilecekleri ve aslında bu cevapların bölge güvenliğini koruma yönünde olduğunu söyledi.
Basın toplantısının devamında Ahmedinejad, günümüzde nükleer meselenin düşmanların İran milletine karşı düşmanlığı için bahaneye dönüştüğünü belirterek İran milletine karşı düşmanlığın tarihi hata olduğu zira onların İran milletini tanımadığı ve tarihte İran milletini yok etmeye çalışanların kendilerinin yok olduğunu belirtti.
Amerika’nın uluslar arası ilişkilerdeki rolüne de değinen Ahmedinejad, günümüzde Amerikanın uluslar arası münasebetlerinde silahtan başka mantık tanımadığını söyledi.
