
İmam Humeyni (ra) türbesinin sorumlusu Seyyid Hasan Humeyni, İslami direnişin köklerinin şanlı İran İslam İnkılabına uzandığını açıkladı.
İslam inkılabının 30. zafer yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde imam Humeyni türbesinde düzenlenen törenle ilgili alınan haberlere göre, Hasan Humeyni, “kuşkusuz çağımız imam Humeyni ve İslami uyanış çağıdır” şeklinde konuştu.
İmam Humeyni’nin torunu olan Hasan Humeyni, ayrıca Türkiye başbakanı Erdoğan’ın Davos’ta sergilediği tutuma değinerek, İslami uyanışın bir zamanlar din karşıtlığı yapan bir ülkenin bu gün dindarlık bayrağını taşımasına vesile olduğunu vurguladı.
Hasan Humeyni, Müslüman Gazze halkının Siyonist rejim karşısında sergilediği şanlı direnişe ve bu rejimi yenmesine de değinerek Siyonist rejimle savaş arenasında halkın varlığı ve dinleri için savaşmalarının düşmanları hezimete uğrattığını kaydetti.
