
Hindistan’ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçleriyle direnişçiler arasında çıkan çatışmada 6 direnişçi ile bir Hint askeri hayatını kaybetti.
Hint ordusundan Albay Rajesh Kalia, güneydeki Shopian bölgesinde bir köyü kuşatan güvenlik güçlerinin direnişçilerle çatışmaya girdiğini belirterek, çatışmada 6 direnişçi ve bir Hint askerinin yaşamını yitirdiğini, bir askerin yaralandığını söyledi.
Yöre halkından yüzlerce kişinin direnişçilere destek vermek için çatışma bölgesine geldiği, güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesinde en az 2 kişinin yaralandığı belirtildi.
Cammu Keşmir’in Bijbeihara Anantnag bölgesinde cuma günü güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyon sırasında çıkan çatışmada da 6 direnişçi ölmüştü.
