
Filistin halkını huzursuz etmek için her türlü yola başvuran işgal güçleri dün gece Batı Yaka’nın Cenin şehrine baskın düzenleyip birçok evde aramalar yapıp terör estirdiği ifade edildi.
Yerel kaynaklar Cenin şehrinin Zebuba köyünü basan işgal güçlerinin İsam Abdullatif adındaki Filistinlinin evinde terör estirdiklerini ve yaptıkları arama esnasında eşyalara zarar verdiklerini belirttiler.
İşgal güçlerinin cadde ve sokakları tuttuktan sonra etrafa gelişi güzel ateş açmaları ve göz yaşartıcı bomba atmaları üzerine birçok vatandaşın boğulma tehlikesi geçirdiği belirtilirken, işgal güçlerinin tahrikleri nedeniyle köy halkıyla işgal askerleri arasında çatışmaların meydana geldiği kaydedildi.
Diğer taraftan Fetih ile Hamas arasında imzalanan Doha Anlaşmasının yakında hayata geçirileceğine ve siyasi tutuklu dosyasının kapanacağına dair haberlerin ortalıkta gezdiği en azından umut olarak konuşulduğu şu süreçte Hamas hareketine karşı düşmanca tutumuna devam eden Abbas’a bağlı güçlerin de Batı Yaka’nın El-Halil ve Nablus şehirlerinde üç kişiyi ifadeye çağırdığı bildirildi.
