AsyaHaberlerİranOrtadoğu

Cevad Zarif: İran ve Rusya köklü medeniyete sahip ülkelerdir

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Rusya’da düzenlenen ‘İran-Rusya 5 asır işbirliği’ adlı uluslararası ilmi konferansa gönderdiği mesajda, iki ülkenin köklü tarihi ve medeniyete sahip ülkeler olduğunu bildirdi.

İRNA’nın haberine göre, Zarif, mesajında dünyada İran ve Rusya gibi 5 asırdır ilişkileri süren çok az ülkelerin bulunduğunu bildirdi.

İran dışişleri bakanı, bu ilişkilerin inişli çıkışlı olduğunu ama bunlardan iki komşu ülke arasında ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği dersinin çıkarıldığını kaydetti ve bunun için bu ilişkilerin her alanda güçlendirilmesi ve kalkındırılması gerektiğinin altını çizdi.

Zarif, İran ve Rusya’nın iki ülke ilişkilerinin yalnızca İran ve Rusya’nın lehine olmadığını, aynı zamanda Orta Asya Ve Ortadoğu bölgesinde güvenlik, istikrar ve kalkınmanın sağlanması için de önemli olduğunu bildirdi.

Bu arada Rusya dışişleri bakanı Sergey Lavrov da, konferansa gönderdiği mesajda, İran ve Rusya’nın askeri, ilmi, turizm başta olmak üzere bütün alanlarda işbirliğinin geliştirilmesine temasla, ”İran ve Rusya’nın terörizm ve Suriye buhranının halledilmesi için işbirliklerini daha da geliştirmesi gerektiğini’ bildirdi.

Başa dön tuşu
Bugün 19 Ocak 2025 (41) içerik yüklenmiştir.