HaberlerİranOrtadoğuUzakdoğu

Cevad Zarif: İran ve Sri Lanka ilişkilerinin geliştirilmesi gerekir

Tahran’da bulunan Sri Lanka Parlamentosu Başkanı Karu Jayasuriya bugün öğlen saatlerinde İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’le görüştü.

İran ve Sri Lanka arasındaki ilişkilerin siyaset ve ekonomi gibi alanlarda eskilere dayandığını belirten Dışişleri Bakanı Zarif bu görüşmede, “İranlı şirketler Sri Lanka ile ilişkilerin arttırılmasını olumlu karşılıyor. Dolayısıyla da ikili işbirliği için daha uygun fırsatlar sağlamaya çalışmalıyız” dedi.

İran’a düzenlediği ziyaret nedeniyle mutluluklarını dile getiren Karu Jayasuriya da söz konusu görüşmede, “Sri Lanka olarak, İran’la ilişkilerimizin geliştirilmesinden yanayız. Tabii ki yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte bu işbirliği için iyi bir ortam sağlanmıştır” ifadesini kullandı.

Başa dön tuşu
Bugün 06 Ekim 2026 (63) içerik yüklenmiştir.