Chavez’e suikast düzenlemek isteyen çete çökertildi

Venezüella’nın başkenti Caracas’ta, ülkenin Cumhurbaşkanı Hugo Chavez’e karşı terör eylemi düzenleme hazırlığı içerisinde olan yabacı uyruklu bir grup, ellerindeki silahlarla birlikte Polis tarafından tutuklandı.
Venezüella Polisi dün, “Edgar Floyran”, “Omar Kampusano” ve “Davmedis Kampusana” adlı Dominik uyruklu 3 kişiyle “Loran Fredrik Bukue” adındaki bir Fransız’ı Caracas’ta bir apartmanda tutukladı.
Yine aynı habere göre, söz konusu apartmanda 13 tüfek, 2 makineli tüfek, 2 Carabine, birçok susturucu, kurşun geçirmez elbise, 5 bine yakın top mermisi ve 500 gr. Patlayıcı maddeden oluşan savaş mühimmatı da Venezüella Polis güçlerince ele geçirildi.
Bu arada Venezüella yetkilileri, tutuklanan Fransız’ın Venezüella’dan ayrılmak istediği bir sırada, Margrita havaalanında gözaltına alındığını bildirirlerken, bu şahsın, “Uluslararası Eylemciler” adlı bir çetenin lideri olduğunu, Dominik Cumhuriyeti uyruklu diğer 3 kişinin de aynı çetenin üyeleri olduklarını da ayrıca belirttiler.
