HaberlerİranOrtadoğu

Cihangiri: İran’ın ilaç üretmesi büyük bir iftihardır

İslami İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, her iki ayda, yeni bir ilacın İran’da üretilmesini, büyük bir iftihar ve önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı İshak Cihangiri, ilaç endüstrisinin yeni başarıları ile ilgili bugün Tahran’da düzenlenen törende, bundan önce ithalatı için büyük para harcanan anti kanser ve tedavisi zor hastalıkların ilaçlarının artık İranlı bilim adamları tarafından ve yerli imkanlara dayanarak üretildiğini belirtti.

Cihangiri, İran’ın, genç nesil ve bilimsel kabiliyetiyle onur duyduğunu, zira gerek bilim ve teknoloji ve gerekse ilaç üretiminde büyük işler başardığını kaydetti.

Cihangiri, İran ekonomisi temel ihtiyacının, verimliliği artırmak olduğunu, bunun direniş ekonomisinin en önemli ayaklarından biri olduğunu vurguladı.

20 yıllık gelişme vizyonunda, İran ekonomisinin yüzde 8’lik oranda büymesinin öngörüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı, İran ticaret dengesinin geçtiğimiz yıl pozitif olduğunu ve petrol dışı ürünlerin ihracatının geçmiş yıla göre bir milyar dolar arttığını belirtti

Başa dön tuşu
Bugün 22 Ağustos 2026 (24) içerik yüklenmiştir.