
İran Cuma İmamları dünkü hutbelerinde son 3 milyar dolarlık yolsuzluk olayına değinerek yargı gücünü hızla tavır almaya çağırdılar.
Ülke genelindeki Cuma İmamları dünkü Cuma hutbelerinde son günlerin gündemine damgasını vuran banka sisteminde yapılan 3 milyar dolarlık yolsuzluk olayına değinerek Yargı gücünün bu dosyayla ilgili olarak en ufak bir müsamaha göstermeden sorumluların bir an önce yargılanıp cezalandırmaları yolunda girişimleri başlatması talebinde bulundular.
Bu arada Tahran Cuma İmamı Ayetullah Seyyid Ahmed Hatemi, banka sisteminde yapılan son yolsuzluk olayıyla ilgili dosyanın yargı mekanizması için bir imtihan olduğunun altını çizerek “Böyle bir yolsuzluk tek bir kişinin işi olamaz. Bu bir örgüt işi ve bir takım ilişkiler kullanılmış. Buna göre halk da, yargının bir an önce ve dakik ve kesin bir tavırla sorumluları en ağır cezaya çarptırmalarını istiyor” dedi.
Meşhed Cuma İmamı da bu hususta “Sapık akım, kültürü suistimal etmek ve tanınmış birkaç Ehl-i Beyt meddahı aleyhine dava açmakla 3 milyar dolarlık yolsuzluk olayını örtbas etmeye çalışıyor. Fakat inkılap aşıkları akıllıca herşeyin bilincindeler” ifadesini kullandı.
Tebriz Cuma İmamı Ayetullah Muhsin Müctehid Şebesterei de hutbesinde “İran halkının bugün Yargı gücünden beklediği şey, hiç zaman kaybetmeden gündemdeki 3 milyar dolarlık yolsuzluk dosyasıyla tam olarak ilgilenmesi ve suçluları en ağır cezalara çarptırmasıdır” şeklinde konuştu.
