
İslami Şura meclisi ulusal güvenlik ve dış siyaset komisyonu üyesi Ahmed Bahşayeş, halkın münafıkları adlı terör örgütü üyelerinin Danimarka’daki İran büyükelçiliğine saldırı düzenlediğini söyledi.
İslami Şura meclisi ulusal güvenlik ve dış siyaset komisyonu üyesi Ahmed Bahşayeş, halkın münafıkları adlı terör örgütü üyesi 50 kişilik bir grubun, Danimarka’daki İran büyükelçiliği binasına girerek, büyük elçilik binasının camlarını kırdıklarını ve duvarlara, İslam cumhuriyeti karşıtı sloganlar yazdıklarını söyledi.
Danimarka’daki İslami İran büyükelçiliğine yapılan saldırının, Almanya’daki İran büyükelçiliğine yapılan saldırının bir devamı olduğunu belirten Ahmed Bahşayeş, saldırı zamanında, büyükelçilik binasında hiçbir polis yoktu. Saldırı öncesi, büyükelçilik görevlileri, büyükelçiliği olası bir saldırı olabileceği uyarısında da bulunmuşlardı hatırlatmasında bulundu.
Ahmed Bahşayeş açıklamasında, İran büyükelçiliğine yapılan saldırının İsrail’in, halkın münafıkları terör örgütü üzerinden yaptığı bir saldırı olduğunu ve tamamen, Siyonist rejimin 8 günlük gazze savaşında aldığı yenilginin telafisi amacıyla yapıldığını söyledi.
Ahmed Bahşayeş açıklamasında ayrıca, HAMAS’ın siyasi büro başkanı Halid Meşal’in 25 yıl aradan sonra Gazze’ye girişine temasla, Siyonist rejimin Gazze karşısında ağır yenilgi ardından Halid Meşal’in 25 yıl aradan sonra Gazze’ye girişinin, İsrail’in tesliminden başka bir yol görmediğini ve İsrail bu yenilgi ve teslimiyetten sonra şimdi, Arap kamuoyunu yönlendirmek amacıyla İran karşıtı eylemler düzenleme senaryoları yürüttüğünü söyledi.
