
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bilgin insanların bakanlıklara kolayca gelip gitmelerini ve ordaki karar mekanizmasında yer almalarını istedi.
2. Genç Bilgin İnsanlar Zirvesinde konuşan Dr. Mahmud Ahmedinejad, pek çok bilgin insanın İran’da yaşadığını ve 1404 konseptinde öngörüldüğü gibi onlardan yaralanmak gerektiğini söyledi.
Ahmedinejad, “Biz bu ülkenin bilgin insanlar ile İranı dünya zirvesine taşıyacağız”şeklinde konuştu.
Konuşmasının devamında Bilgin İnsanları Vakfı kurulmasına işaret eden Cumhurbaşkanı, “İran halkı ve Devrimin Yüce Lideri bu Vakfın kurulmasında çoktan beri istekli idiler. Sonunda, Yüce Allah’ın lütfü ve dostların yardımıyla bu önemli olay gerçekleşti”dedi.
Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bilgin insanların bakanlıklara kolayca gelip gitmelerini ve ordaki karar mekanizmasında yer almaları için gerekli kolaylıkların sağlanmasını istedi.
