
İran İslam inkılâbı muhafızlar ordusu deniz kuvvetleri komutanı, İslam inkılabı muhafızlar ordusu deniz kuvvetlerinin hiçbir düşmana İslami İran sularına girme izni vermeyeceğini söyledi.
Tuğgeneral Ali Fedevi, İslam cumhuriyetinin Ebumusa, Büyük ve küçük Tonb adalarına kesin egemenliği üzerinde vurgu yaparak muhafızlar ordusu deniz kuvvetlerinin hiçbir düşmana bu adalara girme izni vermeyeceği ve düşmanca girişimlere kesin tepki göstereceğini belirtti.
Fedevi, devrim muhafızları deniz kuvvetlerinin savunma ve hücum sistemlerinin İran üçlü adalarına yerleştiğini belirterek İran’ın Ebumusa’da olduğu kadar İngiltere’nin İslam inkılâbından önce çıkardığı münakaşa itibarıyla üçlü adalar dahil tüm adalarına özen gösterdiği ve bu adalarda imar işlerinin yapıldığı dolaysıyla da turistik konum kazandığını söyledi.
İslam inkılabı muhafızlar ordusu komutanı ayrıca bazı Arap liderlerin üçlü adalar hususundaki iddialarını reddederek üçlü adaların İran’ın ayrılmaz parçası sayıldığı ve Amerikanın İslam dünyasında tefrika çıkararak başkalarına sulta kurmak temeli üzerine kurulu batıl mahiyetini bölgeye dayatmak istediği ancak bölge ülkelerinin onlara uymaması gerektiğini söyledi.
