
İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, dünya barışının güvence altına alınması amacıyla nükleer silahları önleme anlaşması NPT’nin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Dışişleri bakanlığı basın ve enformasyon merkezinden yapılan açıklamada, dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi, Tahran’daki Japonya büyükelçisi Kuci Hane Da’yı kabulünde, uluslar arası alanda barışın güvence altına alınması amacıyla NPT’nin güçlendirilmesi, NPT üyesi ülkelerin çıkarlarının temin edilmesi gerektiğini belirterek, İran her zaman, NPT sözleşmelerinin güçlendirilmesi için çalışacağını dile getirdi.
Dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi açıklamasında, İran’ın nükleer faaliyetlerinin barışçıl olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti, nükleer teknolojiyi ilerleme ve kalkınma amacıyla kullanmakta olduğunu belirtti.
İran dışişleri bakanı Ali Ekber Salihi geçen otuz yıllık süre içerisinde batılı ülkelerin İran’a karşı yaptırımlarına temasla da, İran İslam Cumhuriyetinin, muhtelif alanlardaki kazanımları, yaptırım siyasetlerinin yenilgisini ortaya koyduğunu söyledi.
Japonya’nın Tahran’daki büyükelçisi bu görüşmede, güven mektubunu teslim ederek, İran’ın, bölgede önemli, etkili ve aktör ülke olduğunu belirterek, Japonya’nın her zaman, İran İslam Cumhuriyetiyle ilişkileri ve işbirliklerini geliştirmek istediğini dile getirdi.
