HaberlerİranOrtadoğu

Dünya Ehli Beyt Takipçileri Kongresi Sona Erdi

Dünya Ehli Beyt Takipçileri Kongresi katılımcıları, dün yayınlanan kapanış bildirisinde, Kuran ve Ehlibeyt’E bağlanmanın hatalardan kaçınmanın tek yolu olarak gördüler.

Dünya İslami Uyanış Kurultayı genel sekreteri Ali Ekber Velayeti, kapanış töreninde yaptığı konuşmada, İslam toplumunda her türlü ihtilafa son verilmesi gerektiğini bildirirken, Amerikancı Sünni ve İngiliz Şiisi gibi İslam dünyasını ihtilafa sürüklemeye yönelik tuzaklardan uzak durmak gerektiğini ve müslümanların Ehli beyt’in yolundan gitmesi gerektiğini söyledi.

Ali Ekber Velayeti, insan hakları ve ABD ile bazı Avrupa ülkelerinin, Yemen, Filistin ve Suriye de dahil olmak üzere, bölgedeki ezilen halklara karşı sessizliklerini sürdürmenin ötesinde hatta destek verdiklerini zira Arap ülkelerinin dolarlarının ABD ve Batı ülkelerinin savaş teçhizatlarının üretildiği fabrikaların çalışması için bir fırsat olduğunu ve bu durumun sürdüğü sürece Yemen’deki gibi savaşların devam edeceğini söyledi.

Tahran’da düzenlenen sözkonusu kongreye İslam dünyasının çeşitli yerlerinden çeşitli mezheplerin alimleri ve düşünürleri katıldı. Pazartesi Tahran’da başlayan kongre dün sona erdi.

Başa dön tuşu
Bugün 07 Haziran 2026 (30) içerik yüklenmiştir.